Karanfil

Karanfil, mutfaklarda kullanılan, antioksidan, vitamin ve mineral bakımından zengin bir baharattır. Karanfilin sağlık açısından yararları arasında sindirimin iyileştirilmesi, bakteri ile mücadele, karaciğeri korumak, akciğer kanseri ile savaşmak, kan şekerini düzenlemek, bağışıklık sistemini geliştirmek, iltihapla mücadele, ağız sağlığını desteklemek, solunum yolu enfeksiyonu tedavi etmek, baş ağrısını iyileştirmek, stresi azaltmak, yaraları tedavi etmek, desteklemek, akne tedavisi, genç cildi teşvik etmek ve mide ülserlerini önlemek vardır.

FAYDALARI

  • Mikropları öldürür
  • Ağrıları dindirir
  • Sinirleri uyarır,
  • Hazmı kolaylaştırır,
  • İştah açar.
  • Diş ağrılarını kesmeye yardımcı olur.
  • Ağız kokusunu giderir.
  • Gaz söktürücüdür
  • Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir
  • Kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Mideye ve göğse kuvvet verir
  • Karanfil çiçekleri balgam söktürücüdür
  • Öksürüğü keser
  • Cinsel isteği artırır
  • Mide bulantısını ve kusmayı önler
  • Ateşi düşürür
  • İshali keser.

ZARARLARI

Kan şekerinin düşmesine neden olabilir, Hemofili veya kan inceltici ilaçları alan kanama bozukluğu olan kişiler özellikle ilaç amaçlı kullanımdan kaçınmalıdır.

KİMLER TÜKETMEMELİ

  • Hamile ve emziren kadınlar kullanmamalıdır.
  • Kan hastalığı olanlar
  • Diyabet hastaları
  • 2 yaşın altındaki çocuklar

NASIL KULLANMALI

  • Karanfil, tatlılarda, reçellerde, ev yapımı meyve sularında ve kompostolarda baharat olarak kullanılır.
  • Karanfil tomurcukları bitkisel çaylarda kullanılabilir.
  • Toz haline getirip diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde kullanılabilir.
Post by admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir