Kekik

Kekik çayı, çok faydalı şifalı bir içecektir ve vücuttaki iltihabın azalmasını sağlar. Kekik, nane ailesinden hoş kokulu bir bitkidir, 400’den fazla alt türü ve aslında sayısız kullanım alanı vardır. Antioksidan ve anti-viral özellikleri nedeniyle binlerce yıldır hastalıkların tedavilerinde özellikle kekik çayı tüketilmektedir. Özellikle hafızayı canlandırmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini hafifletmeye, öksürükleri yatıştırmaya, ateşi düşürmeye, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Mükemmel bir doğal sakinleştiricidir.

FAYDALARI
• Antibakteriyeldir
• Görmeyi güçlendirir
• Soğuk algınlığı, nezle, boğaz ağrıları ve kuru öksürüğün atlatılmasında yararlı olur
• Bronşit, boğmaca ve astım tedavilerinde başarıyla kullanılır
• Kemikleri güçlendirir ve daha sağlıklı hale getirir
• Anemiyi önlemeye yardımcı olur
• Kas ve PMS kramplarına iyi gelir
• Kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur
• Sinir Sistemini rahatlatır
• Hazımsızlığa iyi gelir
• Tansiyonu kontrol etmeye yardımcı olur

ZARARLARI

  • Kan pıhtılaşmasını yavaşlatabilir
  • Alerjik reaksiyona neden olabilir.
  • Bazı kanser türlerinin semptomlarını kötüleştirebilir

KİMLER TÜKETMEMELİ

  • Kan sulandırıcı ilaç kullananlar
  • Bitkilere alerjik reaksiyon gösterenler.
  • Sürekli ilaç kullananlar doktor önerisiyle kullanmalıdır.

NASIL DEMLENMELİ

Kekiğin çayının yapımı son derece basittir. İçmek istediğiniz miktardan biraz daha fazla suyu kaynatın. İçine 2 dal taze kekik koyduğunuz fincanınızın içine sıcak suyu koyun ve 15 dk. kadar bekleyin. Dilerseniz içine limon ya da bal da ekleyebilirsiniz.

Post by admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir