Kuşburnu

Kuşburnu zengin C vitamini kaynağı olduğu için bağışıklık sistemini destekleyerek; özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı etkilidir. Polifenol, magnezyum, demir, likopen, A, B, E ve K vitaminleri bakımından zengin olan kuşburnunun; kolesterolün düşürülmesi, solunum yolu hastalıklarının iyileştirilmesi, kansere karşı koruma sağlaması gibi sayısız faydaları vardır.

FAYDALARI

  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
  • Kötü kolesterolü düşürüyor
  • Kabızlığı önlüyor
  • Kansere karşı korur
  • Kanın pıhtılaşmasını sağlıyor
  • Demir eksikliğini gideriyor
  • Dizde sıvı kaybını önlüyor
  • Kemiklerde kireçlenmeyi engelliyor
  • Gözleri koruyor
  • Bağışıklığı güçlendirir
  • Diyabeti kontrol altında tutar
  • İltihap tedavisinde kullanılır
  • Kemik sağlığını güçlendirir

 

ZARARLARI

Kuşburnunun yoğun olarak kullanımında bulantı, kusma, baş ağrısı, mide ekşimesi ve uykusuzluk gibi bir takım yan etkileri rapor edilmiştir. Kuşburnu kullanımıyla ilgili her zaman doktorunuza danışmakta fayda vardır.

KİMLER TÜKETMEMELİ

  • Böbrek rahatsızlığı olanlar
  • Diyabet hastaları

 

NASIL DEMLENMELİ

Çaydanlığa bir miktar kuşburnu ve bir miktar su ekleyin ve ocağa alın. Çayı 15 dakika kaynamaya bırakın. Kaynayan çayın altını kapatın ve demlenmesi için 10 dakika bekleyin. Ardından bir süzgeçle süzerek bardağına doldurabilirsiniz.

Post by admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir